ECOIS-training: Moodle voor docenten (2 dagen)

Doelgroep: De training "Moodle voor docenten" is bedoeld voor docenten die cursussen m.b.v. Moodle willen ontwikkelen en voor hen die daarmee willen lesgeven of daarbij op enige wijze ondersteunen, bijv. als Moodle-systeembeheerder. Eerdere ervaring met Moodle is welkom, maar niet vereist. Elke deelnemer zit achter een computer en werkt via de Moodle site van Ecois. Beschrijving en leerdoelen: De training duurt twee dagen. Op de eerste dag komen aan bod: communiceren via forums, chats en messages, online zetten van bestaande leermaterialen, werken met assignments, online toetsen, werken met woordenlijsten en databases en tot slot inzetten van wiki's. Onderwerpen op de tweede dag zijn: creëren van webpagina's met multimedia, werken in groepen, systematisch ontwerpen van cursussen, administreren van cursussen en dynamisch aansturen van leerprocessen. Werkvormen en materiaal: Twee dagen in computerlokaal met veel hands-on activiteiten; alle materiaal en activiteiten staan op de Ecois-site. Belasting en beoordeling: De cursus zelf duurt twee dagen. Ze geeft het meeste rendement als u daarna meteen met Moodle aan de slag gaat en contact blijft houden met collega's door actief lid te worden van de Werkgemeenschap Moodle (zie aldaar). Auteurs en rechten: De training is ontwikkeld door Pieter van der Hijden en Ton Wolf. This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License.

  • Creator: Pieter van der Hijden - Publisher: Pieter van der Hijden - Contributors: Ton Wolf
  • Tags: Moodle,1.9,training,teacher - Subject: Teacher Education (Other) - Audience: Students - Educational level: Tertiary
  • Language: Dutch; Flemish - License: Creative Commons - Time updated: Friday, 29 May 2015, 3:34 PM
Creator notesTraining "Moodle voor docenten"Doelgroep
De training "Moodle voor docenten" is bedoeld voor docenten die cursussen m.b.v. Moodle willen ontwikkelen en voor hen die daarmee willen lesgeven of daarbij op enige wijze ondersteunen, bijv. als Moodle-systeembeheerder. Eerdere ervaring met Moodle is welkom, maar niet vereist. Elke deelnemer zit achter een computer en werkt via de Moodle site van Ecois.
Beschrijving en leerdoelen:
De training duurt twee dagen. Op de eerste dag komen aan bod: communiceren via forums, chats en messages, online zetten van bestaande leermaterialen, werken met assignments, online toetsen, werken met woordenlijsten en databases en tot slot inzetten van wiki's. Onderwerpen op de tweede dag zijn: creëren van webpagina's met multimedia, werken in groepen, systematisch ontwerpen van cursussen, administreren van cursussen en dynamisch aansturen van leerprocessen.

Werkvormen en materiaal:
Twee dagen in computerlokaal met veel hands-on activiteiten; alle materiaal en activiteiten staan op de Ecois-site.
Belasting en beoordeling:
De cursus zelf duurt twee dagen. Ze geeft het meeste rendement als u daarna meteen met Moodle aan de slag gaat en contact blijft houden met collega's door actief lid te worden van de Werkgemeenschap Moodle (zie aldaar).
Auteurs en rechten: De training is ontwikkeld door Pieter van der Hijden en Ton Wolf.

Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License.» Courses